Kunststof- / Aluminium kozijnen

Mooier dan hout

Kunststof- en aluminium kozijnen zijn tegenwoordig nauwelijks meer van houten kozijnen te onderscheiden. Door de strakke vormgeving,  de prachtige profielen en de grote duurzaamheid zijn kunststof- en aluminium kozijnen mooier dan hout.

Door de gedegen constructie zijn tientallen jaren probleemloos functioneren en minimaal onderhoud, gegarandeerd. Er zijn diverse uitvoeringen beschikbaar zowel qua design als qua functionaliteit met voldoende ventilatie mogelijkheden en uitstekende inbraakwerende eigenschappen.

Door het materiaalgebruik en de profilering zijn er voor elke type woning geschikte en passende kunststof- of aluminium kozijnen verkrijgbaar. Het grote voordeel van kunststof en aluminium kozijnen ten opzichte van hout is dat ze veel langer meegaan, beter isoleren, veel minder onderhoud vragen en er altijd mooi uitzien. Zijn uw bestaande kozijnen aan vervanging toe of bent u voornemens een aan- of uitbouw aan uw woning toe te voegen, laat u dan informeren over de mogelijkheden en voordelen van kunststof en aluminium.

Aanbod

Het aanbod van kunststof kozijnen is grote lijnen op te delen in twee categorieën, nl. het zg. “Hollands verdiept” profiel, en het “standaard vlak” profiel. Het Hollands verdiepte profiel heeft (afhankelijk van het merk) een inbouwdiepte van circa 100 t/m 120 mm. Het standaard vlak profiel heeft een inbouwdiepte van 70 of 82 mm. MONTAGERS kan vrijwel alle gerenomeerde merken leveren en plaatsen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: Aluplast, Gealan, Rehau, Veka, Schuco, Brugman, etc. De kozijnen worden standaard in de kleuren crème RAL 9001 en in wit RAL 9016 geleverd, maar ook andere standaard RAL kleuren zijn mogelijk zowel in houtnerf als in gladde uitvoering. MONTAGERS richt zich voornamelijk op de verkoop van de merken Aluplast, Schuco en Gealan en heeft hier ook scherpe contracten en afspraken mee lopen.

Vlak profiel

Vlak profiel

Verdiept profiel

Verdiept profiel

In de afbeeldingen hierboven staan een aantal voorbeelden van vlakke en verdiepte profielen. Hierop kunt u zien dat zowel het kozijn deel als het draaiende deel is voorzien van een stalen kern, deze is aangebracht om het kozijn sterk en stabiel te maken, tevens is het op deze manier goed mogelijk het hang- en sluitwerk aan het kunststof te bevestigen. Ook is er zo tijdens de montage een goede verankering met uw woning gewaarborgd. U kunt er tegenwoordig ook voor kiezen om de scharnieren van de ramen blind in het kozijn te laten verwerken zodat deze dus niet meer zichtbaar zijn.

Levering en montage

MONTAGERS regelt van A tot Z de levering en montage van kunststof kozijnen, voor particulieren en bedrijven. Maak direct een afspraak voor een kennismakingsgesprek of vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Meer weten over kunststof kozijnen

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Of open dit PDF bestand voor waarin u alle informatie vindt van ons hoofdmerk Aluplast (Kunststof kozijnen) en Aluprof (aluminium kozijnen)Catalogus Aluplast Aluprof als voorproef op deze catalogus is het zeer interessant om dit filmpje te bekijken om een indruk te krijgen van onze hofleverancier EkaOkna, oftewel Aluplast en Aluprof 

 

BEL ONS